Alsiko logo

Videonadzor

26 godina s Vama!

Uvođenjem video nadzora dobit ćete dodatan par očiju za vanjski i unutarnji nadzor. Tijekom dana, ali i noću, takav sustav upozoravat će vas na sve neobične aktivnosti i pružiti vam osjećaj dodatne sigurnosti. Omogućit će vam da u bilo kojem trenutku pogledate i čujete što se događa tamo gdje vam je to bitno. Sustav video nadzora odvratit će nepoželjne goste od ulaska u vaš objekt.

MOBILNA APLIKACIJA

VIDEOANALITIKA

ŽIČANI/BEŽIČNI SUSTAVI

U praksi riječ je o sustavu koji se sastoji od jedne ili više nadzornih kamera koje su povezane sa snimačem koji vrši obradu signala. Snimač signal s kamera distributira na zaslon (monitor/TV) na kojem se može gledati slika. Snimač pohranjuje podatke (snimku) na hard disk, a sustav je moguće povezati s pametnim telefonom ili računalom putem interneta.

ZAŠTITITE SEBE I SVOJU IMOVINU!

Zatražite svoju ponudu još danas

Analogni sustavi videonadzora

Najjednostavniji i najrasprostarnjeniji tip videonadzora. Analogne kamere koriste koaksijalni kabel za prijenos signala do snimača. Što se tiče kvalitete i rezolucije snimaka, uslijed tehničkih ograničenja maksimalna izlazna rezolucija analognih kamera je 720×575 piksela. Snimci ovih kamera biti će zadovoljavajući za većinu korisnika.

IP sustavi videonadzora

IP ili mrežni videonadzor funkcionira drugačije od analognog. Glavna prednost je mogućnost snimanja u visokim rezolucijama. IP kamere nemaju maksimalno ograničenje rezolucije. Za povezivanje mrežnih kamera koriste se mrežni kabeli (cat5e ili bolji), a većina IP kamera može se napajati električnom energijom kroz isti kabel ukoliko je kompatibilna s PoE napajanjem (Power over Ethernet). IP sustavi su kvalitetniji od analognih i cijenom nešto skuplji.